Wetenschappelijke dag

Aanmelden

Uitnodiging Wetenschappelijke dag


De LVMP (Landelijke Vereniging Medische Psychologie) en PGMP (Platform Gezondheids- en Medische Psychologie) nodigen uit voor de Wetenschappelijke dag

vrijdag 17 september 2021

“Preventie in het ziekenhuis: Psychologen aan zet!

Onze moonshot:
In 2030 maakt preventie in het ziekenhuis, d.w.z. psychologische aspecten van ontstaan en beloop van ziekte en medische behandeling, integraal onderdeel uit van diagnostiek en behandeling van somatische aandoeningen.

Daar willen we tijdens deze wetenschappelijke dag mee aan de slag. Wat vinden we van deze moonshot? Wat moeten we doen om die te bereiken? Waar liggen de succesverhalen? Wat is de evidence?

Wetenschap en praktijk op gebied van psychologie, geneeskunde en preventie ontmoeten elkaar. We leiden in met een integrale visie, discipline overstijgend en vanuit wetenschap en praktijk. En we gaan verder met toepassingen op deelgebieden: De rol van preventie en leefstijl in de cardiologie of na genetische screening, aansluiten op verschillen in mentale veerkracht en preventie van PTSS bij kinderen op de SEH.

Ook dit jaar ruimte voor posterpresentaties. Wil je ook je onderzoek presenteren: stuur een abstract in en ding mee naar de posterprijzen. We zien je abstract graag voor 1 september tegemoet.